Żywienie osób w wieku podeszłym

Redakcja 7 kwietnia 2014 0
Żywienie osób w wieku podeszłym

Sposób odżywiania się ma bardzo duży wpływ na funkcjonowanie organizmu, w szczególności u osób po 60. roku życia. Okres poproduktywny jest odpowiednim czasem na komponowanie posiłków zgodnie z indywidualnymi preferencjami, przede wszystkim ze względu na większą swobodę w stylu życia. Zmniejszenie liczby obowiązków związanych z codziennym rytmem dnia sprawia, że osoby na emeryturze mogą przeznaczyć więcej czasu na przygotowywanie zdrowych posiłków.

Autorzy:
Maria Burmecha-Olszowy (1), Michał Kaczyński (2)
(1) Katedra Nauk Humanistycznych i Promocji Zdrowia, Akademia Wychowania Fizycznego we Wrocławiu

(2) Katedra Fizjoterapii, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu

Alter Ego Seniora, 2(1), 2014, 40-41

Czytaj całość…

Napisz komentarz »

Dalszym korzystaniem z witryny, wyrażasz zgodę na wykorzystanie cookies. więcej informacji

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.

Zamknij